sunnuntai 18. marraskuuta 2007

Viinaa, viinaa, heti viinaa!

On torstai-iltapäivä, Helsingin keskusta. Ihmisiä viuhtoo edestakaisin Lasipalatsin kulmilla, joku on menossa töihin, joku liiketapaamiseen, joku opiskelemaan. Arkadia-talon kulmalla näkyy pitkä jono, mikä lie? Ettei olisi taas ruokajono? Vai jonotetaanko siellä jonkun stadiontason bändin tai Star Warsin jatko-osan lippuja?

No, eipä tietenkään, Alkohan on vain avannut ovensa! Alkon ovelta luikertelee arviolta 30-metrinen jono. Voisi kuvitella, että kieltolaki on päättynyt - tai alkamassa. Siisteihin talvikuteisiin pukeutuneiden toimihenkilöiden joukossa on täriseviä pertsoja ja arskoja, osalla silmäkulma auki. Heidän päiväannoksensa ymmärtää, mutta mistä moinen viinanhimo on muihin iskenyt?

Alkon lakosta ilmoitettiin viikkoja etukäteen. Sekin tiedettiin, että se kestää vain 3 päivää. Silti ilmassa oli kansallisen paniikin ainekset, vaikka Helsingissäkin 3 Alkoa oli esimiesvoimin auki. Kaikesta huolimatta lehtien nettigallupit kyselivät, meneekö viikonloppu pilalle lakon takia ja toimittajat riippuivat asiakkaiden hihoissa kysymässä, miltä nyt tuntuu.

Voi meitä viinanpirun riivaamia!

Ei kommentteja: