sunnuntai 18. marraskuuta 2007

Harmaata marssia

Suomalainen talvimuoti kattaa koko väriskaalan tummansinisestä harmaan kautta mustaan. Kengät ovat mustat, villeimmillä jopa tummanruskeat, farkut ovat tummansiniset, palttoossa harmaata tai mustaa, käsineet mustat ja pipokin mielellään tummasävyinen.

Tältähän pimeimmän vuodenajan vaatetus aina näyttää. En ole oikeastaan ymmärtänyt tätä koskaan. Kun kerran on jo perhanan pimeää muutenkin, eikö sitä kannattaisi torjua käyttämällä lämpimiä sävyjä - punaista, keltaista, oranssia... - jotka toisivat valoa kaamokseen?

No, eipä tietenkään, koska musta ja harmaa ovat asiallisia ja tyylikkäitä, niitä voi käyttää joka paikassa. Totta sekin, mutta olen kyllä sitä mieltä, että suomalaisten väripaletti on aivan liian kapea. Ainoa asuste, jonka osalta uskalletaan irrotella, on huivi: siinä saattaa olla punaista, vaaleansinistä, vihreää tai "jopa" pinkkiä ja turkoosia.

Eikö olisi niin, että aamun ruuhkametrossa ilmeet olisivat hiukan virkeämmät, jos ei kaikkien vaatteet näyttäisi siltä, kuin oltaisiin menossa hautajaisiin?

Ei kommentteja: