keskiviikko 28. marraskuuta 2007

Lompakko täynnä ja mieli keveänä

Nyt sitä saa, nyt sitä saa, kassinsa täyteen kaikkea makeaa!

Viime viikkojen suosituimpia otsikoita on lehissä ollut se, kuinka lujaa Suomella nyt menee. Saadaan kaikkien aikojen kovimmat veronpalautukset, joulumyynti rikkoo taas ennätyksiä, me ostetaan sumeilematta muskeliautoja, divaanisohvia, talviasuttavia mökkejä ja koko perheelle kaikkea muuta pikku kivaa.

Samalla sivulauseessa varoitetaan, että muistakaas, että kohta se lama taas iskee. No, ei varmaan iske, ekonomistit vastaavat. Nyt menee niiiin lujaa, että ei paljon taantumat kohdalle iske!

On surkuhupaisaa lukea näitä kerskakulutusjuttuja. Toisille tulee rahaa palkkoina, optio- ja rahastotuloina eikä tiedä, meniskö tänä vuonna Malediiveille vai Mauritiukselle vai shoppailemaan New Yorkiin pariksi päiväksi ennen pakollista uutta vuotta Pariisissa.

Toisaalta osalla väestä menee huonommin kuin koskaan. Jos ei ole koulutusta, on tullut irtisanotuksi viidenkympin jälkeen, viina maistuu eikä naapurista löydy kovin sosiaalista ainesta, niin takuulla ei löydä itseään Stockmannin kuvaston fotoista.

Eikä opiskelijoilla, yksinhuoltajilla, pienipalkkaisissa ammatissa olevilla ja velka- ja asuntoloukussa olevilla keskituloisillakaan ole mässäilyyn varaa.

MInulle tulee veronpalautuksia 34 euroa ja marraskuun palkasta lähti vinha pino laskuja, joten sori vaan, Kaupan keskusliitto: en ehkä täytä isänmaallista velvollisuuttani ja muuta kulutuskäyttäytymistäni yhtä holtittomaksi kuin pirtupäissä poikkelehtiva pikku possu kulkuaan!

Ei kommentteja: