keskiviikko 28. marraskuuta 2007

Tasa-arvoa aamuliikenteessä

Kiiruhdan aina töihin samaa reittiä: ensin Hertsikan metroasemalle, siitä 58:lla tai 59:llä Pasilan asemalle ja sieltä M-junalla Pohjois-Haagaan.

Kun odottelen kylmässä tai sateessa bussia Hertsikassa, huomaan aina saman ilmiön: iso perheauto kurvaa pysäkin viereen, tiputtaa vaimon pysäkille ja perheen mies kiitää Opelilla tai Volvolla Itäväylälle.

Jos perheessä siis on yksi auto, TIETYSTI se on mies, joka sitä käyttää. Eihän itseään kunnioittava äijä toki missään julkisissa kyki! Mielummin sitä ollaan puoli tuntia motarin tukkeena kuin kyhjötetään hikisenä toppatakissa Metroa lukien jossain paikallislinjalla!

Metrot ovat sikäli tasa-arvoisempia vempeleitä, että niissä matkustaa koko yhteiskunnan kirjo sekakäyttäjistä johtajiin (joiden moraali tosin saattaa olla vielä alempi kuin tabujen ja ruiskeiden kanssa naimisissa olevien).

Tietysti kaikkein tasa-arvoisinta ja kannattavinta olisi, jos sekä mies että vaimo kulkisivat julkisilla, mutta monissa perheessä voitaisiin miettiä, onko se aina se meijän Mara joka sen Toyotan saa, vai voisiko Ritukin joskus saada lähdön päivälleen kumijalan kyydissä.

1 kommentti:

Anna kirjoitti...

Heh, luin "tabujen ja RUSKEIDEN" kanssa naimisissa olevien. Miksköhän. :)

Tosin tietääkseni en ole menossa naimisiin vielä 2008, mutta vuosihan voi yllättää! Kiva kun laitoit blogisi Blogilistalle! Mullakin on taas uusi, mutta se ei ole vielä listautunut.