torstai 22. marraskuuta 2007

Kohti pitempiä autojonoja

Kun katselee autofirmojen uusimpia mainoksia, tekee suorastaan pahaa. Ei sen takia, että mainokset olisivat sen pahempaa mielikuvamainontaa kuin ennenkin vaan siksi, että hinnat laskevat. Jopa melkoisten perhebiilienkin hintoihin voi tulla monen tonnin pudotus.

Olen vankasti sitä mieltä, että autoverouudistus meni pahasti pieleen. Mielestäni tässä tilanteessa, jossa päästöjä pitäisi kaikin keinoin vähentää niin paljon kuin mahdollista, ei autojen hintaa pitäisi ollenkaan laskea.

Verotus olisi pitänyt uudistaa niin, että "vähäpäästöisten" hinnat olisivat pysyneet entisellään ja citymaastureiden (joista jotkut itse asiassa hallituksen pirun väljässä hiilidioksidipäästöskaalassa luetaan "vähä"päästöisiksi) ja muiden bensasyöppöjen hinnat kohoaisivat rajusti.

Mutta eihän oikeistohallitus sellaista päätä. Pitäähän omalla, isolla autolla päästä niin vapaasti liikkumaan kuin ennenkin. Annetaan vain monoa kaiken maailman kimppakyydeille ja joukkoliikennehörhöille! Ei meillä Nurmijärvellä sellaisia viherpiipertäjien hommia tueta!

Jo nyt Etelä-Suomen kehätiet ja muut moottoritiet ovat ovat niin tukossa, että autojonot matelevat. Ja mitä tekee hallitus? Tietenkin tekee verouudistuksen, joka vain lisää autoja! Ou jee, näin meillä torjutaan ilmastonmuutosta!

Ei kommentteja: