torstai 13. maaliskuuta 2008

Käteinen kiinnostaa sittenkin

Eipä olisi vähän aikaa sitten uskonut: käteisautomaattien saralla syntyy Suomessa uutta, kovaa kilpailua!

Tänään torstaina Rautakirja ilmoitti, että se alkaa avata R-kioskien yhteyteen uusia, omia käteisautomaatteja perustellen sitä niin, että kioskiostoksissa käytetään 70-prosenttisesti käteistä. Ei ole kauaakaan siitä, kun Hjallis Harkimo kertoi lähtevänsä samaan bisnekseen Anna-automaattiensa voimin.

Mielenkiintoinen tilanne. Tähän asti Ottojen määrää on koko ajan rankasti karsittu, koska ihmiset maksavat entistä enemmän kortilla, näin varsinkin täällä Helsingissä. KUn juttelee kaverien kanssa, on paljon niitä, jotka eivät käytä käteistä muualla kuin suurin piirtein narikkamaksun maksamisessa. Ja senkin suhteen tulee ongelmaa ja pitää toivoa, että baarissa pystyy höyläämään itselleen viimeisen tuopin yhteydessä ekstraa, että pitää poken tyytyväisenä.

Siis tästä uudesta aallosta pitäisi siis päätellä, että käteisen käyttö on kasvussa. Vai onko kylmän käteisen käsittely sittenkin tosi hyvää bisnestä? Eipä uskoisi. RAhan kuljettaminenhan vaatii turvajärjestelyjä ja automaattien pitää olla hyvin valvotuissa paikoissa. Ja onhan rahan liikuttelu digimuodossa muutenkin halvempaa.

No, kaikkea ei voi ymmärtää. Enhän minä pysty sitäkään käsittämään, mikä järki on sulloa väkisin kaikkien postiluukusta puhelinluetteloja kilotolkulla, vaikka itse en muista, minä vuonna olisin sellaista viimeksi käyttänyt!

Ei kommentteja: