tiistai 4. maaliskuuta 2008

Hesari ei näköjään osaa päättää, onko lumi hyvä vai huono asia. Ennätyslämpimän talven takia se kirjoitteli säännöllisesti, kuinka Etelä-Suomi on taas lumeton eikä kukaan pääse nauttimaan hiihtämisestä, luistelusta ja muista talvilajeista, on pimeää ja ikävää.

Mutta annas olla, kun vähänkin sataa lunta, nettiin ilmestyvät heti otsikot: "Lumisate sekoittaa tieliikennettä. " "Liikenne sekaisin pyryn takia" "Kolarisuma pääteillä lumisateen takia"

Eli lumihan ne kolarit ja ruuhkat aiheuttaa, eivät suinkaa ihmiset, jotka tonttuina säntäävät kehäteiden tukoksi käyttämättä julkisia ja ajavat talla pohjassa, vaikka alla on kitkarenkaat, ei nastoja! Jos pelti kolisee, se on heti sään vika. Siis lumi on huono asia.

Loogisesti ajateltuna Hesarin pitäisi innostua siitä, että edes vähäksi aikaa tulee lunta, lapset saavat leikkiä, mieli virkistyy aikuisillakin.

Mutta ei: sää tuhoaa ihanat, ideaaliset ajokelit. Autoiluhan on se paras harrastus, mitä ihmisellä voi olla, ja jos Ooppeli ei kiidäkään satasta, niin kauhea, kauhea, lumi, mene pois, äkkiä!

Ei kommentteja: