sunnuntai 25. toukokuuta 2008

Ei armoa viisurokkareille

Suomi oli viime hetken veikkailujen ja vedonlyöntitilastojen mukaan taas yksi Euroviisujen ennakkosuosikeista - mikä tietysti loogisesti tarkoitti, että Suomi oli melkein viimeinen! Lordi on oikeastaan ainoa poikkeus siitä,että joskus kärkeen veikattu voi oikeasti pärjätä.

Jonkinmoista ennakkohuhua oli Teräsbetoninkin ympärille jostain käsittämättömästä syystä saatu nostettua, joten arvelin sen sijoittuvan hyvällä tuurilla 15:n joukkoon. No, tuo sija 22 on ehkä realismia.

Nyt moni voivottelee, että moni Suomea huonompi biisi pärjäsi paremmin. No, se on kyllä totta. En tajua, millä ilveellä esim. Islanti, Latvia tai Tanska kohosivat niinkin korkealle, vaikka niiden biisit edustivat omassa tyylilajissaan samaa huvittavuuden huippua kuin Teräsbetoni.

Venäjä sitten voitti. Ei sekään ihan sattumaa ole.

MItä enempi Itä-Euroopan tai pitäisikö sanoa Euraasian maita tulee mukaan, sitä vahvemmilla ne itse ovat. Ajatellaanpa nyt: tänä vuonna oli Venäjän lisäksi entisinä Neuvostoliiton maina mukana Baltian maat, Georgia, Ukraina, Valko-Venäjä, Armenia ja Azerbaidzhan. Eivät kaikki 12 pistettä antaneet, mutta on selvää, että ne antavat ns. geopoliittiset pisteet Venäjälle. Samalla syyllähän USA:n missi oli kylmän sodan aikana aina Miss Universumeissa varmasti 10:n parhaan joukossa.

Toinen mukava klikki ovat entiset Jugoslavian maat. Tänäkin vuonna mukana olivat Slovenia, Kroatia, Serbia, MOntenegro ja Bosnia-Hertzegovina. On varmaa, että ne taputtelevat toistensa selkiä, ja hyvällä tuurilla klubiin voi saada Kreikan, Romanian ja Bulgariankin.

Vaikka takaoven kautta mukaan päässeiden suurmaiden eli Ranskan, Britannian ja Saksan biisit olivat samaa huttua kuin muidenkin, niille ei enää ole tarpeeksi tukijoita, kun Euroviisujen painopiste on kaakossa ja idässä.

POhjoismaihin voi sikäli luottaa, että ne antavat aina toisilleen pisteitä - paitsi eilen ei Tanskalta herunut edes lohtupojoja Suomelle! Naapurisopu järkkyy!

On toki virkistävää, että kisat ovat viime aikoina olleet aina eri maassa, usein pienissä maissa, mutta aikamoinen friikkishow (vrt. Lordi) pitää LÄnsi-Euroopasta tulla, että se voi kiilata väliin.

Ei kommentteja: