maanantai 18. elokuuta 2008

Kaikuja hullusta maailmasta

Jopa oli verinen viikonloppu! Hesarin mukaan Helsingin poliisi pidätti perjantain ja sunnuntain välisenä aikana viitisenkymmentä ihmistä erilaisten pahoinpitelyjen takia. Ilmeisesti lämmin ja kostea viikonloppu ja keskustan yleinen juhlahumu sekoittivat ihmisten päät.


Viime ajalle on sattunut myös pari järjetöntä ja niin turhaa väkivaltarikosta. Viime viikolla 18-vuotias poika tappoi 15-vuotiaan tytön, ja tänään paljastui, että kuristamalla. HS kirjoittaa tutkimuksista näin:

"Poliisi kertoo, ettei epäilty ole osannut kertoa teolleen mitään varsinaista syytä.

Mies on myös kertonut, että hänellä ja tytöllä oli ollut tämän kesän aikana seurustelusuhde."

Eli ei mitään syytä, mutta ruumiita tuli! Samanlainen hullu teko oli Oulunkylässä sattunut puukotus, kun 18-vuotiaan kioskinpitäjän ja 22-vuotiaan miehen välille tuli suukopua, kioskinpitäjä tarttui puukkoon ja pisti miehen hengiltä. Uskomatonta!

Jotenkin tuntuu, että tällaisia selittämättömiä väkivaltaisuuksia on ollut viime aikoina tavallista enemmän tai ainakin siltä tuntuu. Niin kuin nyt Jokelan ammuskelu tai keravalaisen koripalloilijatytön puukotus jokin viikko sitten. 18-vuotias teini voi niin pahoin, ettei nähnyt mitään muuta keinoa päästä hoitoon kuin pistää jonkin sopivan voimattoman vastaantulijan hengiltä.

Mitä tähänkin voisi sanoa? Ei oikein mitään. On helppo syyttää vuoroin vanhempia, opettajia, pleikkaria ja internetiä, mutta mikään ei yksin selitä. Varmaa on kuitenkin se, ettei tätä hullua soppaa ainakaan paranna se, että valtiontalouden kurjistamisohjelman (joka kai viralliselta nimeltään on tehostusohjelma) takia leikataan poliisien ja rikostutkijoiden määrää, ja psykiatriselta hoidolta on raavittu pois resursseja määrätietoisesti jo lamavuosista lähtien.

Aika hullu on yhteiskunta, jossa ei pääse hoitoon ilman, että tappaa jonkun! Vasta silloin huutavan ääni korvesta kuuluu. Ja silloinkin vain hetkeksi. Kohta taas kevennetään verotusta ja sen jälkeen katsotaan, että voi voi, nyt tarttis taas sosiaali- ja terveysmenoja leikata! Mikä terveysasema tällä kertaa suljettais, pojat?


Ei kommentteja: