perjantai 3. lokakuuta 2008

Kuluttaja the pankkikriisin herra

Kuluttajalla - älköön kukaan puhuko ihmisestä, se on vanhanaikaista - on mieletön vastuu: hänen teoistaan riippuu, saadaanko piinaava kansainvälinen finanssikriisi kukistettua. Meidän on yhtä aikaa talletettava tileille mahdollisimman paljon rahaa, jotta pankeilla olisi likviditeettiä, ja kuitenkin samanaikaisesti tuhlattava kuin viimeistä päivää, että "talouden pyörät pyörisivät".

Molemmat iltapäivälehdet ovatkin opastaneet vuorotellen, kuinka meidän kansallinen velvollisuutemme on "shoppailla Suomi pois lamasta". Aika haastavaa: samanaikaisesti on siis haaskattava ja säästettävä kaikki rahansa.

Aikamoinen vastuu. Jenkeissä sentään valtio on perustamassa 700 miljardin dollarin roskapankin, Suomessa mattimeikäl... siis kuluttajalla (hallelujah, Suomen Kaupan Liitto!) on keskeinen rooli. Voisi luulla, että tavallisella pulliais... siis kuluttajalla on tarpeeksi hommaa saada rahansa riittämään itselleen ja perheelleen, mutta ei se riitä, pitää samalla ehkäistä lamaa kansallisessa projektissa!

Ei ole helppoa perustallaa... siis kuluttajalla nykypäivän maailmassa!

Ei kommentteja: