perjantai 3. lokakuuta 2008

Elämää suurempaa draamaa

Moni kaveri saattaa tietääkin, että suurimpia haaveitani on joskus saada näytelmä esitettäväksi ison teatterin lavalle. Vaasassa Ramppi-aikoina kirjoitinkin monta näytelmää, joista en kyllä ole kaikkiin enää kovin tyytyväinen, mutta nyt kun on ollut vuosia töissä, niin ei oikein riitä aikaa eikä energiaa draaman takomiseen.

No, en ole kuitenkaan luovuttanut. LÄhetin ennakkotehtävät Teakin ja työväenopiston yhteistyössä järjestämään kurssiin Näyttämölle kirjoittaminen. Kevääseen saakka kestävän kurssin aikana olisi saada aikaan täyspitkä näytelmä ammattilaisten avittamana ja muiden kurssilaisten tukemana.

Aluksi jäin peruutuspaikalle ja hylkäsin taas yhden kehittelemäni projektin. Tällä viikolla sain tiedon, että yksi paikka olisi sittenkin vapautunut. Aloin aivot kuumana (ihan oikeasti, päähän sattui!) puntaroimaan kahden potentiaalisen idean välillä, joista molempia olin työstänyt ja epätoivoisesti yrittänyt kirjoittaa jo vuosia. Viime yönä en saanut kunnolla nukuttua, kun mietin erinäisiä juonenkäänteitä.

Tänä iltana olisi tunti. Tekstiä ei ole paljoakaan valmiina, mutta synopsis toki on. Ajattelin, että voisin toimittaa sen vetäjille ja odottaa palautetta. Pikku hiljaa pitäisi tietenkin kirjoittaakin jotain.

Tällä hetkellä pelottaa, miten vuorokauden tunnit ja henkinen potentiaali riittävät tekstin tuottamiseen. Jo nyt iltaisin väsyttää usein sekä henkisesti että fyysisesti ja kirjoitustuokiot jäävät lyhyiksi. Mielummin sitä lojuu sohvalla ja tuijottaa hömppää telkkarista.

Se on kuitenkin fakta, ettei teksti valmistu ilman ulkopuolisten ammattiapua. Toivottavasti pääsen vauhtiin nyt, kun vihdoin pääsin kurssille!

Ei kommentteja: