perjantai 4. heinäkuuta 2008

Tiivis loman alku kannatti

Kävin sitten heti lomien aluksi Sodankylässä ja Berliinissä! KYllä muuten kannatti! Sodankylässä olin toista vuotta peräkkäin talkoolaisena ja Berliinissä vietin ystäväni kanssa kivan viikon kyldyyririentojen parissa.

Vaikka voisi kuvitella, ettei suurella mutta harvaan asutulla kunnalla Lapissa ja eurooppalaisella metropolilla olisi mitään yhteistä, nin on sentään: Kaurismäen veljekset ovat saaneet 23 vuoden aikana houkuteltua Sodankylään maailman johtavia ohjaajia mm. Berliinistä ja he itse ovat käyneet siellä ohjaamassa. Ekana tulee mieleen Mikan Helsinki-Napoli All Night Long joka sijoittuu kokonaan muurin ajan Berliiniin.

No, se spekuloinnista. Oli tosiaan järkevää alottaa loma vauhdilla: kun lähtee saman tien pois Helsingistä, tutuilta kulmilta, kun loma alkaa, pääsee heti lomafiilikseen. Tavallaan oli aika järjetöntä, että kun palasin Sodankylästä 17.6., lähdin Berliiniin jo 19.6. aamulla. Vaihto tosiaan oli aika tiukka, mutta ei se lopulta haitannut.

Kun tuo tiivis matkailu katkesi viikko sitten, niin meni pari päivää levähdellessä ja ihmetellessä: eikö mun tosiaankaan tarvi mennä mihinkään??

Olen sikäli peruslevoton, että en toki osaa ihan aloillani olla. Tälläkin viikolla olen käynyt parissa museossa, Korkeasaaressa, Siiri Nordinin keikalla, alennusmyynneissä, salilla ja niin edelleen.
Taitaa olla sukuvika, ettei oikein osaa olla aloillaan!

Ei kommentteja: