lauantai 23. helmikuuta 2008

Uskomattoman taitavat jalat

Käsinuket ovat kaikille tuttuja, mutta entäpä jos tekisikin omista jaloistaan samanlaisia ja vähintään yhtä ilmeikkäitä nukkeja? Italialainen Laura Kibel on tehnyt tämän.

Oulun kansainvälisillä lasten- ja nuorten teatteripäivillä (tälle festarille pitäisi jonkun keksiä joku lyhyempi ja ytimekkäämpi nimi!) vieraillut Kibel esitti kymmenkunta lyhyttä, mykkää mutta musiikilla höystettyä tarinaa jaloillaan. HÄn peitti muun kehonsa mustalla kankaalla, jalkapohjat toimivat kasvoina, joiden päälle Kibel veti tekoneniä ja viiksiä, varpaiden päälle hattuja ja pieniä peruukkeja ja muun jalan päälle mekkoja, takkeja ja muita asuja, joilla nuket heräsivät eloon.

Joskus nuken pää syntyi polvesta. Kibel makasi lavalla puolimakuullaan ja ohjaili jalkojaan ojentelemalla nukkeja ja tunki kätensä esiin kankaissa olevista aukoista.

Näissä Kibelin nukeissa oli kyllä enemmän eloa ja meininkiä kuin keskimääräisissä suomalaisissa viihdesarjoissa ja keskusteluohjelmissa! Suosittelen, jos Kibel tulee jossain teitä vastaan!

Ei kommentteja: